torsdag 26 juni 2014

Att tänka om

I flera år har jag vacklat fram och tillbaka mellan olika läror. Om vad som är bra och dålig mat och hur det påverkar min kropp.
Jag läste till diplomerad näringsrådgivare 2006, men jag ifrågasätter idag starkt mycket av det jag lärde mig.
Någonstans inom mig finns något som talar om för mig när jag utsätter min kropp för osunda saker. Jag har lyssnat på den rösten och magkänslan i perioder, men också haft långa stunder där jag struntat i den och frossat i saker jag vet skadat mina kärl och inre organ.

Socker och kolhydrater (då menar jag enkla högförädlade varianter) gör att jag känner mig stressad. Jag går ständigt runt och är sugen på något mer och det påverkar dessutom vikten negativt. I söndags läste jag en artikel som har några år på nacken, men mycket aktuell. Om vad som egentligen gör oss sjuka. Denne läkare beskriver mycket bra den rädsla vi uppfostrats med med att äta för mycket fett och istället stjälpa i oss processade livsmedel som inflammerar vårt innandöme. Han skriver att han själv och en hel läkarkår haft fel i alla dessa år.
Här kan du läsa artikeln.

Jag har under perioder lagt socker och mjöl på hyllan och mått riktigt bra. Problemet är att jag haft så svårt att konsumera tillräckligt mycket fett. Det som faktiskt gör att min kropp byter bränslekälla och kan fungera optimalt igen när jag uteslutit skräpet.

I söndags kände jag att jag fått nog. Hejdå sockerdippar och sockerkickar! Hejdå bröd och pasta som aldrig gör mig mätt utan bara sugen på mer och mer! Jag hoppas också att jag kan säga hejdå till lite kroppsligt överflöd och det har börjat bra. Minus 2 kilo på fyra dagar. Det bästa är att jag inte varit hungrig en endaste gång på fyra dygn. Lycka!

Mia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar